Sunday, March 3, 2013

Syukur

Salam readers..

First of all, syukur ke hadrat Illahi, atas nikmat dan rahmat yang dikurniakn kepada hamba-hambaNya. Tidak putus-putus nikmat yang Dia berikan. Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Syukur, akhirnya aku telah dipanggil untuk bekerja di salah sebuah company di bukit jalil. rasenye dah hampir 5 bulan intrview di company trsbut,x sangka akhirnya aku dipanggil melaporkan diri pd pertngah bulan mac ni. mmg x dijangka. sangat!

mula2, company tu kol, gtaw aku dishortlisted kan utk 1 jwtn, so, die soh aku hntr bbrpa dokumen. ak ingt shortlisted utk intrvw. then smggu lps tuh, die kol blk, soh ak ec borg. then, diam xde ppe.. 2 mggu lps tuh kot, die kol, tnye last job aku pnh wat, and gaji, sbb diorg nak analyze gaji yang nak bg.. last2, kol 9 am, diorg kol, pgl msuk kje.. 1st, ak tnye, "eh, xpayah g intrvw kew?" org tuh tnye blk, "nak g intrvw lagi kew?".. huhuhuu cnfrm la xnk kan..

ekceli,, tyme tuh ak still blur2 ag, mcm x caye.. xkan da g intrvw sket pnye lame, aku pn da lupe position ape aku apply, tup2 dpt offer.. tp itulah kekuasaan Allah.. dan aku rasa sngt2 bersyukur atas apa yang Allah aturkan untk aku.. Alhamdulillah..

sblm tuh, ak g intrvw kt pertubuhan peladang kebangsaan or national farmer association (NAFAS) kt pj, for eksekutif dana peladang, tuh pn da lme ak apply, then dpt pnggilan intrvw. nnt aku nak kongsi pengalaman aku g bbrpa slot intervw utk info kwn2 yg nak memasuki alam pekerjaan.

smggu lps tuh, alhamdulillah, nafas kol bgtaw aku dpt position tuh.. ya Allah, besar nye rahmat yang Kau berikan. aku minta nafas masa untuk aku fikirkan offer yang dia bg. so, ak bncang dengan family, which one nak pilih. lps bncg2, mak suggest plh company yg prtma atas bbrpa faktor, sprt benefits, jarak dr uma, etc.. syg ase nye nak lepas offer dr nafas, sbb postion tuh mmg ade kne mengena ngan ape aku bljr, n kbnyakkn pkrja kt situ majoriti melayu. tp, ak x nak, yg dikejar xdpt, yg dikendong berciciran. insha Allah, mgkn rezeki org len keje kt situ.. :)



aku terima jawatan yg ditawarkan, bia laa aku kutip pengalaman dlu di sni. bertatih dari bawah. moga2 redha ibu bapa, redha Allah sentiasa bersama aku di sini.

Thanks buat teman2, saudara mara yang tidak jemu2 bertanya perkembangan kerjaya saya. Doa kalian amat saya hargai. Semoga Allah membalas segala kebaikkan dan doa2 kalian untuk saya mendapat pekerjaan yang baik. terima Ya Allah, terima kasih mak ayah, terima kasih kawan2, terima kasih semua :)

regards,

2 comments:

  1. hah per lagi. jadi retis laaa faz pasni. carikan saya imam muda,faz. hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah! boleh saja.. akan diroger2 nnt :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...